Martijn Schenk

Psycho Sociaal Therapeut

Ik ben Martijn Schenk (1980), getrouwd met Elise en vader van twee kinderen. Als oudste zoon in een technisch gezin met eigen bedrijf, begon ik optimistisch aan de MTS. Al snel bleek mijn hart weliswaar voor de techniek, maar nog sterker voor ‘iets met mensen’ te kloppen. Ik maakte de opleiding af, kreeg werk in de techniek, maar gooide het roer volledig om toen onze dochter werd geboren.


  • Education VUmc - Gespreksleider Moreel Beraad 2019; PST - Relatietherapie 2017; CPC – Cursus, training pastorale zorg in kerkelijke gemeente 2016; PST – Psycho Sociale Therapie bureau de Roos 2013 – 2016; Vrij Zijn – Demonie & Psychiatrie 2015; PPT – basis jaar Psycho Pastorale Toerusting 2012 – 2013; JWO – 2 jaar post HBO Jongerenwerk 2007 – 2009.
  • Experience Na de geboorte van mijn dochter ben ik in de gehandicaptenzorg gaan werken. Daar leerde ik het ‘met-mensen-vak’. Ik werd nieuwsgierig naar de oorzaken achter gedrag dat ik tegenkwam. Wat maakte dat iemand schijnbaar vanuit het niets ‘probleemgedrag’ begon te vertonen? En welke hulp kon ik bieden om in verbinding te komen en in gesprek te raken, in plaats van alleen maar boosheid te managen? Het bracht mij uiteindelijk bij de opleiding Psychosociale Therapie, waar ik in 2016 mijn diploma haalde. Tussendoor monsterde ik voor een aantal weken aan op de Logos Hope, een schip van de internationale zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie. Een droom die uitkwam, en waar zowel het sociale aspect als mijn technische achtergrond bij elkaar kwamen. Dat verklaart ook de naam Hoopverlening en de nautische termen die ik hier gebruik. In 2017 bouwde ik een blokhut in onze achtertuin. De ‘kajuit’ waar ik maar wat graag met mensen in gesprek ga om hoop te verlenen. Hoop op betere tijden. Moed om oude patronen, oud zeer achter je te laten. En liefde voor het leven en de mensen die daar deel van uitmaken.
  • Skills AGB-code zorgverlener: 90103508
  • Website www.hoopverlening.nl