Wie is Martijn Schenk?

Ik ben Martijn Schenk (1980), getrouwd met Elise en vader van twee kinderen. Als oudste zoon in een technisch gezin met eigen bedrijf, begon ik optimistisch aan de MTS. Al snel bleek mijn hart weliswaar voor de techniek, maar nog sterker voor ‘iets met mensen’ te kloppen. Ik maakte de opleiding af, kreeg werk in de techniek, maar gooide het roer volledig om toen onze dochter werd geboren. Ik kwam in de gehandicaptenzorg terecht. Daar leerde ik het ‘met-mensen-vak’. Ik werd nieuwsgierig naar de oorzaken achter gedrag dat ik tegenkwam. Wat maakte dat iemand schijnbaar vanuit het niets ‘probleemgedrag’ begon te vertonen? En welke hulp kon ik bieden om in verbinding te komen en in gesprek te raken, in plaats van alleen maar boosheid te managen?
Het bracht mij uiteindelijk bij de opleiding Psychosociale Therapie, waar ik in 2016 mijn diploma haalde.
Tussendoor monsterde ik voor een aantal weken aan op de Logos Hope, een schip van de internationale zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie. Een droom die uitkwam, en waar zowel het sociale aspect als mijn technische achtergrond bij elkaar kwamen. Dat verklaart ook de naam Hoopverlening en de nautische termen die ik hier gebruik. In 2017 bouwde ik een blokhut in onze achtertuin. De ‘kajuit’ waar ik maar wat graag met mensen in gesprek ga om hoop te verlenen. Hoop op betere tijden. Moed om oude patronen, oud zeer achter je te laten. En liefde voor het leven en de mensen die daar deel van uitmaken.

De Roos Opleidingen – Basisprotocol EMDR 2020 VUmc – Gespreksleider Moreel Beraad 2019 PST – Relatietherapie 2017 CPC – Cursus, training pastorale zorg in kerkelijke gemeente 2016 PST – Psycho Sociale Therapie bureau de Roos 2013 – 2016 Vrij Zijn – Demonie & Psychiatrie 2015 PPT – basis jaar Psycho Pastorale Toerusting 2012 – 2013 JWO – 2 jaar post HBO Jongerenwerk 2007 – 2009


AGB-code zorgverlener: 90103508