Wie is Martijn Schenk?

Ik ben Martijn Schenk (1980), getrouwd met Elise en vader van twee kinderen. Als oudste zoon in een technisch gezin met eigen bedrijf, begon ik optimistisch aan de MTS. Al snel bleek mijn hart weliswaar voor de techniek, maar nog sterker voor ‘iets met mensen’ te kloppen.

Ik maakte de opleiding af, kreeg werk in de techniek, maar gooide het roer volledig om toen onze dochter werd geboren. Ik kwam in de gehandicaptenzorg terecht. Daar leerde ik het ‘met-mensen-vak’. Ik werd nieuwsgierig naar de oorzaken achter gedrag dat ik tegenkwam. Wat maakte dat iemand schijnbaar vanuit het niets ‘probleemgedrag’ begon te vertonen? En welke hulp kon ik bieden om in verbinding te komen en in gesprek te raken, in plaats van alleen maar boosheid te managen?

Het bracht mij uiteindelijk bij de opleiding Psychosociale Therapie, waar ik in 2016 mijn diploma haalde.

Tussendoor monsterde ik voor een aantal weken aan op de Logos Hope, een schip van de internationale zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie. Een droom die uitkwam, en waar zowel het sociale aspect als mijn technische achtergrond bij elkaar kwamen. Dat verklaart ook de naam Hoopverlening en de nautische termen die ik hier gebruik.

In 2017 bouwde ik een blokhut in onze achtertuin. De ‘kajuit’ waar ik maar wat graag met mensen in gesprek ga om hoop te verlenen. Hoop op betere tijden. Moed om oude patronen, oud zeer achter je te laten. En liefde voor het leven en de mensen die daar deel van uitmaken.


De Roos Opleidingen – Basisprotocol EMDR 2020
VUmc – Gespreksleider Moreel Beraad 2019
PST – Relatietherapie 2017
CPC – Cursus, training pastorale zorg in kerkelijke gemeente 2016
PST – Psycho Sociale Therapie bureau de Roos 2013 – 2016
Vrij Zijn – Demonie & Psychiatrie 2015
PPT – basis jaar Psycho Pastorale Toerusting 2012 – 2013
JWO – 2 jaar post HBO Jongerenwerk 2007 – 2009


AGB-code zorgverlener: 90103508

Praktische gegevens

TARIEVEN & VERGOEDING

Het contact met Hoopverlening begint met een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek

Registraties en keurmerk

Registraties en keurmerken waar Hoopverlening is ingeschreven

Download

Download formulieren, route beschrijving ea.

Blokhut

foto galerij van de gespreksruimte

Over Hoopverlening

Hoopverlening is de psychosociaal praktijk van:

Martijn Schenk

Psycho Sociaal Therapeut

Ik ben Martijn Schenk (1980), getrouwd met Elise en vader van twee kinderen. Als oudste zoon in een technisch gezin met eigen bedrijf, begon ik optimistisch aan de MTS. Al snel bleek mijn hart weliswaar voor de techniek, maar nog sterker voor ‘iets met mensen’ te kloppen. Ik maakte de opleiding af, kreeg werk in de techniek, maar gooide het roer volledig om toen onze dochter werd geboren.